STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Project Adoptie-ouders-op-afstand.

Voor de kinderen uit ons dorp Simri, is onderwijs net zo belangrijk voor een kans op een goede toekomst als voor een kind uit onze eigen omgeving. Naar school betekent voor ieder kind meer kansen in de maatschappij maar eveneens wordt hiermee voorkomen dat ouders in de verleiding komen om hun kinderen “van de hand te doen” (prostitutie, slavernij en/of uithuwelijking) omdat ze zo arm zijn. Dit gebeurd niet alleen met meisjes maar zeker net zoveel met jongens! Vandaar dat wij ook voor de jongens adoptie-ouders zoeken.

Zo hebben wij het project “adoptie-ouders-op-afstand” opgezet. Voor een jaarlijks bedrag van € 150,- adopteert men een kind op afstand welke van dat geld naar school kan inclusief de schoolbenodigdheden, een uniform en regelmatig een gezondsheidskundig onderzoek. Dit bedrag blijft in beheer van de Stichting en zodra Raju (onze contactpersoon) aangeeft dat een en ander weer betaald moet worden zorgen wij dat hij het geld krijgt.

Er zijn nog meer kinderen (zowel jongens als meisjes) die graag naar school willen ofwel nieuwe adoptie-ouders zijn van harte welkom. Hiervoor kunt u zich aanmelden zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Op 6 november 2015 kregen wij het vreselijke nieuws dat ons adoptiekindje Phul Maya Gole is overleden op 11 jarige leeftijd! Ons medeleven gaat uit naar de ouders van Phul Maya en de adoptie-ouders die haar onder hun hoede hadden genomen. 

Als een engel zal ze altijd bij ons zijn!


Deze kinderen wachten op een adoptie-ouder-op-afstand zodat ook zij gevrijwaard zijn slavernij, prositutie en uithuwelijking. Mocht je dit lezen en denken: dat wil ik wel.... laat het ons dan weten!


De reeds geadopteerde kinderen: op naar de 200!


 Enkele tekeningen gemaakt door de kinderen voor hun adoptie-ouders-op-afstand.