STICHTING Health for Nepal          
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Project Health Care

Gezondheid

Na contact gezocht te hebben en diverse gesprekken gevoerd te hebben met MCC (Medical Checks for Children) hebben zij ook ons dorp opgenomen in hun programma.

De missie van MCC is het bevorderen van de gezondheidssituatie van achtergestelde kinderen in moeilijk omstandigheden. Door minimaal 5 achtereenvolgende jaren naar een missiegebied te gaan kunnen zij een generatie kinderen helpen gezond op te groeien.

MCC onderzoekt deze kinderen en behandelt de kinderen in achtergestelde gebieden met verminderde toegang tot gezondheidszorg. Ons dorp behoort zeker tot deze categorie en wij zijn dan ook enorm dankbaar dat er een team van artsen en verpleegkundigen naar ons dorp wil komen.


Tandverzorging

Na contacten te hebben gelegd met Stichting NOHS, heeft deze organisatie ons dorp opgenomen in hun reisschema van Nepal en zich voorgenomen om met een aantal tandartsen 1x per jaar het dorp te bezoeken voor het verlenen van noodzakelijke tandheelkundige hulp alsmede het geven van voorlichting inzake het verzorgen van het gebit. Hiertoe reikt men tandpasta + borstels uit maar evengoed voorlichtingsfolders in het Engels maar eveneens in de moedertaal Nepalees.

 


 


 


de voorlichtingsfolder